Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

3 Silap Yang Orang Selalu Buat Masa Nak Beli Gaming PC

Jika anda ahli game, mungkin anda pernah terfikir untuk membeli sebuah gaming pc dengan spesifikasi yang tinggi. Mungkin anda juga membuat suatu rencana untuk membeli sebuah gaming pc untuk experience bermain yang lebih optima. Namun, disebabkan kesibukan kita, banyak perkara yang kita lalui sebelum akhirnya memiliki sebuah gaming pc.


Jika anda ingin membeli sebuah gaming pc, adalah penting untuk anda memahami bahawa terdapat beberapa silap yang anda perlu elakkan jika tidak mahukan PC anda tidak berfungsi sebaik yang diharapkan. Berikut adalah 3 silap yang orang selalu buat yang perlu anda elakkan semasa membeli gaming pc:


1. Membeli yang tidak sesuai – Sebelum membeli sebuah gaming pc, anda perlu memastikan bahawa pc yang anda pilih adalah bersesuaian dengan gaya permainan yang anda impikan. Dengan spesifikasi yang sesuai, ia akan mewujudkan experience permainan yang lebih baik berbanding yang tidak sesuai. Jika anda mahu menggunakan PC anda untuk streaming kepada rakan-rakan anda, anda juga perlu pastikan spesifikasinya adalah sesuai untuk menyokong sebarang aktiviti yang berat, seperti streaming. Racuntech mengesyorkan spesifikasi yang mencukupi untuk melakukan streaming dan gaming.


2. Gagal memeriksa komponen – Komponen PC adalah salah satu aspek penting yang anda perlu periksa, seperti jenis kartu grafik, processor, RAM, dan lain-lain untuk memastikan bahawa gaming pc yang anda beli adalah yang untuk tujuan anda. Jika bahagian yang ada dalam PC ini tidak sejajar dengan tujuan anda, maka anda akan menghadapi beberapa masalah ketika bermain atau melakukan sebarang ke aktiviti web.


3. Membeli hardware yang tidak sesuai – Selain memeriksa komponen PC, anda juga perlu memastikan bahawa hardware yang anda beli adalah sesuai. Pastikan bahawa mouse, keyboard dan monitor yang anda beli adalah model terbaru dan dicipta untuk penggunaan gaming. Jika anda berminat dengan model wireless, pastikan bahawa ia adalah dari brand yang dipercayai. Jangan memilih produk yang berjenama tidak diketahui kerana produk tersebut mungkin tidak selamat dan boleh menyebabkan masalah, seperti malware dan virus.


Jadi, di atas merupakan antara 3 silap yang perlu anda elakkan semasa membeli sebuah gaming pc. Pastikan anda mengikuti cadangan Racuntech untuk memastikan anda memiliki sebuah gaming pc yang sesuai dengan gaya permainan dan aktiviti anda.


Written by Zharif Masli