Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

GT730 Boleh Buat Main Game Ke?

Ada yang bertanya, apakah GeForce GT730 boleh digunakan untuk memainkan game?

Ya, anda boleh menggunakan GeForce GT730 untuk memainkan game. Walaupun tidak dianggap sebagai GPU (Graphics Processing Unit) pertama pilihan untuk gaming, GeForce GT730 masih boleh digunakan untuk memainkan permainan.

Berikut adalah beberapa contoh entry-level game yang boleh dimainkan oleh GeForce GT730:

1. Apex Legends
2. Fortnite
3. CS:GO
4. Dota2
5. Overwatch
6. Rocket League
7. Far Cry 5
8. Rainbow Six Siege
9. League of Legends

Malah, GeForce GT730 boleh dimainkan hampir semua tahap permainan berdasarkan kualiti grafiknya. Dengan keupayaan untuk memuat turun dan streaming permainan, GeForce GT730 juga boleh memainkan permainan yang lebih baru jika anda boleh menyesuaikan kualiti grafiknya.

Perlu diingat, GeForce GT730 adalah salah satu GPU (grafik pemprosesan) yang terbaik untuk pengalaman hiburan multimedia dan mampu menjalankan aplikasi yang memerlukan pemprosesan grafik tanpa masalah.

Walaupun GeForce GT730 adalah GPU yang cukup baik, ia tidak dapat memenuhi permintaan pengguna untuk bermain game yang memerlukan kualiti grafik yang tinggi. Dalam kes ini, anda mungkin perlu membeli GPU yang lebih kuat untuk membolehkan anda bermain game dengan kualiti yang tinggi dan mendapat pengalaman bermain yang lebih baik.

Racuntech mengesyorkan GPU seperti GeForce RTX 1650, GeForce RTX 2060, GeForce RTX 2070 dan GeForce RTX 2080 untuk permainan yang lebih tinggi. Mengambil kesempatan daripada teknologi terkini, GPU ini lebih mampu menangani permainan yang sangat memerlukan grafik yang tinggi.

Jadi, anda boleh juga menggunakan GeForce GT730 untuk memainkan game, walaupun kualiti grafiknya mungkin kurang. Tetapi, ada kemungkinan anda perlu menyesuaikan setingan permainan anda untuk mendapatkan pengalaman yang lebih baik.

Jadi, anda boleh menggunakan GeForce GT730 untuk memainkan banyak permainan, tetapi untuk game yang memerlukan kualiti grafik yang tinggi, anda mungkin perlu membeli GPU yang lebih kuat.


Written by Zharif Masli