Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

RM2078.01 Untuk Trading Card Game Je?!

Valve's CCG Artifact berbeza sedikit dari yang lain kerana tidak dimainkan dengan secara percuma. Sebaliknya, pemain akan dikenakan bayaran jika mahu main, yang mana Valve bos Gabe Newell berkata ia akan membantu daripada merosotkan ekonomi dan masa orang lain. Selain itu, pemain akan dapat membeli dan menjual kad sebagai daripada ekonomi 'terbuka' di Steam.

Secara naturally, ia membawa kebimbangan kepada pemain yang berharga daripada persaingan kerana kad yang kuat secara semula jadinya akan naik harga sehingga pemain poket sahaja mampu membelinya. Tapi semasa game ini di uji, para developer menyatakan ia tidak akan berjalan seperti itu; Pereka Skaff Elias berkata, Valve tidak mempunyai sasaran khusus untuk harga deck yang mana akan di kenakan sebanyak dan ia tidak akan diterima sepenuhnya. Elias juga berkata, mereka akan memastikan artifak ditetapkan dengan harga yang berpatutan supaya orang ramai boleh bermain.

Boleh dilihat yang semua ini sangat kena dengan ramalan Andrew 'Reynad' Yanyuk bahawa ekonomi Artifak yang kelihatan seperti Magic: The Gathering Online, yang mana ekonomi akan memberi kesan yang besar pada metagame.

Valve juga ingin memastikan bahawa setiap pemain akan mempunyai alat yang mereka perlukan untuk mereka dapat keuntungan dari setiap pelaburan.

Artifact dijangka terus hidup pada 28 November. Ikuti kami untuk berita seterusnya.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Written by RT Admin
in News