Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

85 JUTA Unit PlayStation 4 Telah Dijual!!

Sony mendedahkan bahawa gabungan antara PlayStation 4 dan PS4 Pro telah dijual sebanyak 86.1 juta unit. Berdasarkan laporan pendapatan syarikat Sony untuk Q2 tahun fiskal yang berakhir pada 30 September, syarikat itu memberitahu bahawa 3.9 juta unit PS4 telah dijual, yang ditangguhkan ke 82.2 juta unit yang dilaporkan dalam laporan fiskal terakhir Sony.

Walaupun kini trend PlayStation ini tidak popular seperti dulu, Sony tetap meningkatkan unjurannya untuk tahun fiskal secara keseluruhan  juta PS4 berbanding 17 juta yang dilaporkan sebelum ini. Uptick ini disebabkan oleh beberapa faktor termasuk jualan perisian yang meningkat dan boleh dilihat keluaran God of War dapat meningkatkan jualan pada awal tahun ini dan jualan rekod Spider-man pada bulan lepas. Selain itu, kesan daripada nilai tukar mata wang asing juga menyebabkan peningkatan jualan hardware yang tak dijangkakan dan peningkatan jualan PlayStation Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=tqA0Xkga2qs

Apa yang kita tengok sekarang, PlayStation tidak menjadi trend tapi sebenarnya masih ramai lagi yang meminati PlayStation dan mengikuti setiap perkembangannya. Korang boleh pergi ke web PlayStation untuk mengetahu lebih lanjut dan segala update games baru.


P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Written by RT Admin
in News