Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

AMD 3000 Series Dan Radeon GPU Baru Akan Dilancarkan Di CES 2019

Korang tahu tak, AMD nak lancarkan 3 produk barunya iaitu Ryzen 3000 CPU dan APU dan Radeon GPU yang akan diadakan di CES 2019.

Bagi AMD, proses 7nm adalah satu teknologi penting buat masa kini. Seni bina processor Zen iaitu Zen 2 serta kad grafik Vega 7nm (Vega 2) dan Navi mungkin akan dibina dengan lebih kecil. Syarikat ini telah mulakan dengan processor Epyc 2 yang dilengkapi dengan Zen 2 Dies baru yang mempunyai core sehingga 64 core. Vega juga buat publish semula AMD sebagai kad grafik 7nm untuk market server. Vega 2 ini akan ada dipasaran untuk yang profesional atau ada di Apple device.


Next year, 7nm akan difungsikan sepenuhnya dan bukan tu je, produk baru AMD juga akan berada di pasaran. Dengarnya, generasi ketiga Ryzen iaitu 3000 series akan dijual termasuklah seni bine Zen 2 dengan processor 7nm. Satu lagi produk pentingnya adalah Navi. Dengan seni bina kad grafik, AMD juga beralih ke lebar struktur 7nm dalam sektor permainan. RX 3080 bahkan perlu hampir kepada RTX 2070 dari Nvidia. Juga cip dengan prestasi yang lebih baik. 

Mereka akan bentangkan features produk baru ini dengan lebih lanjut semasa di CES nanti. Kita tunggu next berita okay!


P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Written by RT Admin
in News