Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

GeForce GTX 2060 Terpaksa Delay Lagi Sebab Nvidia Mahu Clear Off-Kan GTX 1060 Dulu??

Nvidia Turing architecture telah hilang mid-range kadnya, yang mana ia seharusnya dijadikan architecture yang lebih mrah untuk gamers sekarang. Walaupun ia tidak mempunyai RT cores, tapi ia mengambil masa yang lama untuk Nvidia keluarkan GeForce DTX 2060 kerana mereka masih mempunyai kelebihan GeForce GTX 1060 yang kini digunakan.

Nvidia memberitahu bahawa mereka masih banyak stok GeForce GTX 1060, mungkin ini disebabkan crypto crash yang secara tiba-tiba. Mereka juga mengharap dapat menghabiskan stok dengan secepatnya sebelum keluaran GTX 2060 yang baru pada tahun 2019.


Memandangkan AMD masih belum keluarkan GPU mid-generation yang akan datang, atau mana-mana GPU lain untuk generasi akan datang itu, NVIDIA masih dalam kedudukan yang cukup stabil. The GeForce GTX 1060 6GB masih mampu menentang Radeon RX 590, dan memberikan supply besar Nvidia yang sudah berada disekeliling global, mereka mungkin dapat menurunkan harga untuk memberikan mereka kelebihan terhadap kad AMD. Atau hanya teruskan dengan RAM yang lebih cepat.


Written by RT Admin
in News
# PC