Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

Lady Gaga Dalam Cyberpunk 2077?!

Cyberpunk 2077 merupakan tribute terbaik bagi sub-genre science fiction tersebut. Ia menggambarkan sebuah future yang mempunyai kenderaan terbang, pistol laser dan rambut neon pink mohawk. Artis mana lagi yang sesuai untuk game ini selain penyanyi terkenal dengan pakaiannya yang unik dan lain daripada yang lain. Topinya yang penuh dengan personaliti. Siapa lagi kalau bukan Lady Gaga.

Berdasarkan media site Perancis ActuGaming, Lady Gaga telah melawat CD Projekt RED kebelakangan ini untuk tujuan motion-capture, maknanya dia akan mempunyai character role dalam game tersebut. Ia juga dikatakan bahawa penglibatan artis tersebut akan diumumkan pada E3 tahun ini.


Cyberpunk 2077 mempunyai visual yang jarang digunakan dalam medium-medium yang mainstream seperti movie dan video games. Tetapi tidak dinafikan ramai orang minat dengan niche tersebut. Colour, design dan storynya adalah lain daripada yang lain. Namun, genre ini semakin mudah mencari tempatnya di zaman digital ini. Antara filem yang mempunyai rupa visual yang seiras adalah Akira dan Ghost in The Shell (yang anime, bukan yang live-action). Amerika juga telah mewakil diri dengan mengeluarkan Blade Runner. Ia mendapatt sambutan yang tidak memuaskan. Namun, lama-kelamaan ia menjadi 'cult-hit' dan diterima sebagai "all-time best science fiction movies". Hopefully genre ini akan lebih diterima ramai dan banyak lagi filem bertemakan ini keluar. Katanya Alita: Battle Angel best giler!

Written by RT Admin
in News