Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

Oculus Mengatakan Rift Baru Masih Dalam Pemprosesan Dan Brendan Iribe Meninggalkan Facebook

Seorang Co-Founder dan bekas CEO, Brendan Iribe telah mengumumkan pada hari Isnin semalam bahawa beliau meninggalkan Facebook untuk berehat (first his real break). Enam tahun yang lalu, masa beliau dihabiskan dengan membangunkan Oculus. Pada kahir tahun 2016, selepas dua tahun pemerolehan Facebook, Iribe meletakkan jawatan sebagai CEO yang mengetuai Oculus's PC VR team. 

Laporan yang didapati hari ini, mengenai TechCrunch mendakwa bahawa perletakkan jawatan Iribe disebabkan berkait dengan pembatalan alat ganti maya VR berkuasa PC Rift 2, walaupun Facebook sendiri menafikan unsur laporan tersebut. 

Jika benar alat VR itu akan fokus pula pada PC, ia dapat dilihat masa depan VR adalah alat yang bakal berkuasa, Quest Oculus. Iribe mengatakan di Facebook bahawa dia bangga dengan hasilan Quest Oculus itu dan mengucapkan terima kasih kepada CEO Facebook Zuckerberg kerana percaya pada masa depan VR terutamanya Rift 2.

Zuckerberg mengatakan yang mereka akan memperkenalkan versi Rift baru pada masa akan datang. Oculus PR juga mengatakan yang Nate Mitchell telah mengetuai Rift dan PC bersama Brendan, mereka akan tetap mimipin team itu. 

Nate Mitchell juga memberitahu bahawa Rift, dan PC VR masih dalam perkembangan aktif di Oculus.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.Written by RT Admin
in News