Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

Riot Games Didakwa Diskriminasikan Berdasarkan Jantina

Serius ah Riot Games telah dituduh sebagai diskriminasi berasaskan jantina endemik dan memupuk persekitaran 'lelaki pertama'?? Ouch! Riot Games telah disaman oleh seorang pekerja dan bekas pekerja mengenai perkara ini.

Laporan dari Kotaku, tuntutan mahkamah menyusuli satu lagi siasatan oleh Kotaku yang membahas kebudayaab sexist di Riot Games, seperti penerbit yang bertajuk League of Legends.

https://www.youtube.com/watch?v=RQYdErcMv9A

Tuntutan yang difailkan ke atas Riot Games menyatakan bahawa kebanyakkan pekerja wanita Riot Games, Plaintif telah dinafikan yang kerjaya pekerja wanita ditindas. Selain itu, dia juga melihat yang keadaan kerja mereka yang memebri kesan negatif daripada gangguan seksual yang berterusan, sentaiasa ada salah laku dan berat sebelah yang mendominasikan persekitaran kerja.

Selain itu, tunturan mahkamah mendakwa bahawa Riot telah melanggar California's Equal Pay Act dan undang-undang terhadap diskriminasi yang berasakan jantina di tempat kerja. dan pekerja yang terlibat dengan beberapa perkara seperti, ganti rugi, gaji tak diberi dan hukuman lain.

Laporan Kotaku pada bulan Ogos lepas menguraikan budaya sexism di Riot dan menceritakan kisah tentang 28 pekerja semasa dan bekas pekerja yang berurusan dengan "budaya brother" yang hindarkan pekerja wanita. Macam pakerja wanita tidak diperlukan. Aishh

Selepas itu, Riot Games bertindak terhadap tuduhan itu dan mendakwa mereka mempunyai kosong dasar toleransi terhadap diskriminasi, gangguan, pembalasan dan ketosikan umum. Mereka up status di Twitter mengenai tuduhan ini.

Hmm. Kesian pekerja wanita kan?

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.
Written by RT Admin
in News