Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

SONY Selesaikan Isu Mesej Hasad
Terkini, menerusi akaun Twitter PlayStation, Sony telah menyelesaikan masalah pengguna yang menerima mesej ganjil yang menghalang mereka daripada menggunakan konsol mereka. Pada hari minggu yang lepas, pengguna PlayStation 4 membuat aduan yang mereka tidak boleh menggunkan konsol mereka selepas menerima mesej ganjil. Sony telah mengeksploitasi dan memberitahu IGN yang mana mereka merancang membuat pembaharuan sistem perisian untuk selesaikan masalah ini. Isu ini telah tersebar dan merebak di internet. Dalam inial Reddit post, pengguna Huntstark mengatakan bahawa mereka menerima mesej ganjil yang menghalang mereka untuk menggunakan konsol. Selepas itu, pengguna PS4 juga melaporkan yang mereka menerima mesej sama dan menyebabkan konsol tidak boleh digunakan. Menurut akaun pengguna, mesej-mesej ganjil yang diterima mengandungi box yang diisi dengan tanda tanya (mungkin karakter sistem tidak dapat dikesan) yang di setkan antara dalam bahasa Spanish and emoji. Nampak sangat penipuan dalam mesej tersebut sebab semua dapat mesej yang sama. https://www.youtube.com/watch?v=nW4BIpoBIJk Sony masih dalam proses untuk penambaikkan masalah ini, mereka menasihatkan kepada pengguna yang terjejas perlu mengikuti arahan yang dikeluarkan oleh pihak sokongan PlayStation UK di Twitter seperti berikut;
  1. Padam semua mesej aneh dari aplikasi mudah alih PlayStation.
  2. Turn off dan Turn On semula PS4 dalam Safe Mode. Caranya; -"Apabila sistem PS4 dimatikan, tekan dan tahan button on sekali lagi. Lepaskannya selepas mendengar ip kedua: satu bip akan terdengar apabila anda tekan sekali, dan seterusnya."
  3. Pilih "Rebuild Database"Kepada mereka yang tidak mengalami masalah seperti ini, boleh dah dari sekarang mengambil langkah pencegahan sehingga Sony keluarkan sistem baharu seperti yang dinyatakan itu. *Sis akan update info selanjutnya dan tarikh yang akan diumumkan untuk sistem baru. Okay! P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.

Written by RT Admin
in News