Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

Sony Melangkau E3 2019 Dan Mahu Meneroka Cara Baru Dengan Melibatkan Komuniti PlayStation Pada 2019

Syarikat Sony Interactive Entertainment mengumumkan yang mereka tidak akan menghadiri atau menganjurkan satu sidang akhbar di E3 2019 kali ini yang akan berlangsung tidak lama lagi. Buat pertama kalinya mereka membuat sedemikian.

Syarikat itu memberitahu kepada Game Informer yang mereka sentiasa mahu berinovasi dan mencipta sesuatu yang berbeza untuk menggembirakan setiap pemain. Sebab itu lah, mereka memutuskan untuk tidak mengambil bahagian dalam E3 pada tahun 2019 yang akan datang. Mereka juga tidak akan mengadakan sidang akhbar bersama dengan E3 atau anjurkan apa-apa acara dengan mereka.

Selain itu, Sony hanya mahu fokuskan kepada komuniti dan pastinya mereka akan melibatkan komuniti dalam cara baru akan datang. Mereka juga memberitahu yang mereka tidak sabar untuk berkongsi segala kandungan dan rancangan permainan baru mereka kepada peminat.

Dalam kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh Entertainment Software Association, yang mengendalikan E3, beberapa syarikat telah "komited untuk mengambil bahagian dalam E3 2019," termasuk Microsoft, Nintendo, Activision, Bethesda Softworks, Capcom, Epic Games, Konami, Square Enix, Take- Dua Interaktif, Ubisoft, dan Warner Bros. Interaktif.

Seterusnya, dalam laporan Kotaku mengenai perkara ini, wartawan Jason Schreier menyebutkan bahawa "berdasarkan perbualan dengan pemaju di seluruh industri, saya menjangkakan PlayStation 5 akan dikeluarkan pada tahun 2020, dan penerbit yang melangkau E3 2019 pasti akan beritahu ini." Schreier juga menyebutkan bahawa Death Stranding, Last of Us Bahagian II, dan Ghost of Tsushima dijangka akan keluar pada pertengahan tahun 2019 atau lebih awal.


P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Written by RT Admin
in News