Please turn on JavaScript to view this site properly.
Last Updated on 15 Apr 2024

TM UNIFI Basic Unlimited Quota Akan Dipanjangkan Tempoh

Pelan Internet Unlimited Quota telah dikatakan akan berakhir hujung bulan Februari 2019. Namun, Telekom Malaysia akan menambahkan tempoh perkhidmatan tersebut sekali lagi.

Daripada post komuniti, seorang moderator bernama "anr077" telah mengatakan bahawa subscribers TM Unifi Basic masih boleh menikmati perkhidmatan unlimited quota sehingga 31 Mac. Katanya ia juga tidak terhad kepada pengguna baru mahupun yang lama. Pada masa yang sama, mereka menyarankan untuk manaiktaraf ke pelan 100Mbps supaya pengguna boleh unlimited secara kekal. Pengguna juga akan berpeluang untuk memenangi 2 tiket  bercuti di United Kingdoms.

Harga Pelan TM Unifi Basic akan kekal sama iaitu RM79 sebulan. Pelan itu akan memberi 30Mbps download speed dan 10Mbps. Pelan 100Mbps pula akan berharga RM129 sebulan dan memberi 100Mbps download speed serta 50 Mbps upload speed.

Tiada apa-apa berita tentang apa yang akan ditawarkan selepas tamat tempoh. Sekiranya tiada, pengguna akan mengalami slow dalam kelajuan internet selepas kehabisan quota. So jimat-jimat la ye lepas ni. Satgii guna internet sampai habis, waktu emergency nak naik rank dalam ML tetibe lag.


P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Written by RT Admin
in News